vrije school


vrije school 1.0

((vooral) in Nederland)

school voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs waar wordt gewerkt in overeenstemming met de antroposofische principes van Rudolf Steiner, volgens welke de persoonlijke ontwikkeling van de leerling het voornaamste streefdoel van het onderwijs is; school met de steinermethode; steinerschool

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een vrije school…

is een school

      Algemene voorbeelden


      Staatssecretaris Netelenbos van Onderwijs maakte in maart de conclusies van dat rapport al bekend. Op vrije scholen zou in het lesprogramma geen racisme voorkomen. Aanleiding van het onderzoek was een publikatie in de Volkskrant over het vak volkenkunde, dat op het lesprogramma stond van een school in Zutphen. Op deze school werd de kinderen geleerd dat negers dikke lippen hebben' en dat 'de gele medemens' zijn emoties verbergt achter een 'altijd blijvende glimlach'. Het rapport werd toen niet openbaar gemaakt uit angst voor stigmatisering van de vrije scholen, die op antroposofische leest zijn geschoeid.

      https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010870950:mpeg21:a0226,

      Vrijeschool Zutphen is een bruisende school waar betrokken leraren jongeren stimuleren in hun ontwikkeling. Waar creativiteit, warmte en aandacht voor groei sleutelwoorden zijn. Waar geleerd wordt met hoofd, hart en handen. Vandaar uit leiden we op voor examens vmbo-t, havo en vwo.

      http://www.berkelvo.nl/cms/

      De Begeleidingsdienst voor vrijescholen wil graag een expertise- en kenniscentrum zijn voor vrijeschoolonderwijs. Dat kan alleen door samen met de onderwijsinstellingen te komen tot inzicht in de werking en kennis van het onderwijs.

      http://www.vrijescholen.com/pages/BDVS/Onze%20diensten?windowuid=uid1305033954

      Woordfamilie


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen